Life Action Role Playing

Yggdrasil

Het is het jaar 854 AD. Jarl Ingo is samen met zijn volk er op uit gevaren om dieper het Oostland in te gaan. Na dagen over de rivieren gevaren te hebben, vinden ze een klein dorpje. Maar wat Jarl Ingo niet weet is dat hij een wereld vol mythen binnen vaart. De Noorse goden hebben hun ogen geopend.

Setting

  • Viking
  • Mythologisch
  • Rollenspel

In het kort

Yggdrasil is een mythologische setting dat zich afspeelt in de Baltische staten. De Vikingen voeren steeds verder landinwaarts op zoek naar gebied om te veroveren en te koloniseren. Yggdrasil maakt gebruik van de geschiedenis als rode draad, maar de wereld is verwikkeld in mythologie. Zo word er gebruik gemaakt van de Noorse mythologie, dat vooral in de Edda is beschreven en de mythologie dat vanuit de Baltische staten zelf kwam. 
De dappere Viking strijders zijn bekend om hun strijdkunsten, vergezeld door hun goden. Maar in dit nieuwe land zijn zij niet het enige dat angst inboezemt bij de vijand. Men treed het oude land binnen, waar volgens de legende ooit de Goten zouden hebben geleefd. 

Yggdrasil speelt zich af 854 AD. De grootte Viking tijd lijkt ten einde te lopen, nu een nieuwe vijand zich verspreid. Het Christendom! Maar nog steeds echoën de namen van de Noorse strijders door, in heel Europa vreest men deze vloek uit het noorden.  

 
Facebook
Bekijk ook onze Facebook pagina Facebook Yggdrasil