Life Action Role Playing

Yggdrasil 5 - Teaser 1

Voor elk evenement van Yggdrasil komen er teasers online die bestaan uit verhaaltjes, gedichten, dromen die informatie bevatten over het plot van het eerst volgende evenement. Hieronder staat de eerste teaser van Yggdrasil 5.
 
De dag was grauw geweest. Zachtjes tikte de regen op het rieten dak. Er waren deze nacht geen sterren aan de hemel, geen maan om het woud te verlichten. Deze nacht was koud en beangstigend. Alleen het kleine vuur in het woonhuis bood troost voor zij die nog wakker waren. 
En nu, nu was het dorp leeg. Gister hadden hier nog vele handelaren rondgelopen. Een Balt van de Jiera-stam verkocht de huiden van rendieren die hij nog over had van de wintervoorraad. Eén van de mannen van Sverre bracht sieraden die in Birka waren gemaakt. Lokale boeren verkochten hun radijsjes. En er was een klein kruidenvrouwtje met vers geplukte daslook. Ze verkondigde dat ze de rune Hagalaz had gezien in de wolken en was als eerste verdwenen toen de regen naderde. 
Naast de handelaren verschenen ook steeds meer boeren van de Jiera-stam. Gevlucht uit hun thuisland streken ze neer in de hal. Hun zoektocht naar nieuw land had ze hierheen gedreven. Onder hen was een man zoals wij. Een reiziger die op zoek was naar Sjau. 
Naarmate de dag verstreek stroomden er steeds meer Jiera en zelfs strijders van de Audre het dorp binnen. Zij brachten het nieuws van de grote slag. De grote slag die plaats zou vinden tegen de Saule-stam. En er was nog geen uur verstreken toen de eerste boeren het dorp in vluchtten met het nieuws dat tientallen Saule zich verspreid hadden in het woud rondom Ingoheim. 
Voor allen in Ingoheim was het hopen dat Thorvald en iedereen die mee was gereisd naar Rigai, gauw terug zouden keren. Maar al dagenlang was er niets van hen vernomen. Sterker nog, enkele mannen van Sverre vertelden zelfs dat ze nooit waren aangekomen in Rigai. 
Naarmate de dag verstreek werd de hemel grauwer. En zo veranderde ook de stemming in het dorp. Het woord ging rond dat Skadi niet was wie ze beweerde te zijn. Vooral nu haar neef, Flos, verdwenen was. Het vuur bracht comfort. Hrafn vertelde zo zijn verhaal over Gna en de knager. En zo was hij een van de weinigen die wakker bleef om te waken tot het vuur was gedoofd tot kleine kooltjes. Langzaam kroop de vermoeidheid steeds meer in zijn geest. Zijn oogleden zakten dicht, tot smalle spleetjes. Hij staarde naar het vuur en zong zacht enkele woorden. Het vuur knetterde terwijl hij met de stok porde. Het hout duwde een kooltje omver, een kooltje dat leek op de rune Nauthiz.
Folke nam plaats naast Hrafn en fluisterde in zijn oor. ''Hedda is op weg naar Ingoheim''.