Balten


Naast Vikingen lopen er in de wereld van Yggdrasil ook Balten rond. Dit zijn de bewoners van het gebied waar de Vikingen in Yggdrasil naar toe zijn gevaren. Het is dus erg gebruikelijk om in het spel een Balt tegen te komen. De meeste Balten worden gespeeld door figuranten, maar het is als speler ook mogelijk om een Balt te spelen. Als je dit graag zou willen dan kan je bij Spelen op Yggdrasil meer informatie vinden. Over de Baltische wereld is niet heel veel bekend, omwille van het spel hebben wij dan ook een eigen setting van de Balten geschreven. Wij hebben daarbij geprobeerd zoveel mogelijk historisch correct te blijven met de kennis die beschikbaar is. Het staat je vrij om zelf op internet of in boeken informatie op te zoeken, maar je moet hierbij wel rekening houden dat deze informatie dus alleen ter inspiratie kan dienen en dat het niet een leidraad is. Hieronder vindt je informatie over de Balten, dit is een beknopte versie van de informatie die wij zelf hebben geschreven. De reden hiervoor is dat de spelers die een Viking spelen in een voor hen onbekende wereld terecht komen. We willen de spelers daarom ook de mogelijkheid geven om van alles te ontdekken in deze onbekende wereld en om hen er zelf achter te laten komen wie de Balten zijn. 


Wie waren de Balten?
De Balten zijn het volk dat leefde in de Baltische Staten, het huidige Letland, Estland en Litouwen. De Balten behoren net als de Germaanse en Keltische volkeren tot de Proto-Indo-Europese volkeren. Ze leefden voornamelijk van landbouw en veeteelt. Veel Baltische stammen leefden als nomaden en trokken rond door de grote wouden.

De Baltische stammen
De Balten in de wereld van Yggdrasil leefden in stammen verspreid over de Baltische Staten. Sommige stammen leefden vooral van landbouw en stichtten dorpen om hun land te beschermen, andere stammen leefden vooral van handel en trokken rond met hun handelswaar. Maar de meeste stammen leefden van rendieren en koeien, waarmee ze rondtrokken door de wouden. De Vikingen (de spelers van Yggdrasil) zijn al met enkele stammen in contact gekomen. Welke stammen dat zijn kan je hier vinden: De Baltische stammen

De kleding van de Balten
Om je een idee te geven van wat de Balten ongeveer droegen laten we op de Pinterest pagina van 2Horizons afbeeldingen zien van wat de vrouwen en mannen toen droegen.