Evenementen


In 2021 vindt het evenement Yggdrasil plaats tijdens het weekend van:

Yggdrasil 8 - 1, 2 & 3 oktober 2021  (HAPS dorp, Apeldoorn)

Op het HAPS terrein in Apeldoorn is een ijzertijd dorp nagebouwd. Dit betekend dat je op Yggdrasil daadwerkelijk kan spelen in een dorp die past in de wereld van de Vikingen. In dit dorp staan verschillende soorten gebouwtjes, waaronder een paar hutten waarin o.a. gehandeld of gekookt kan worden. Ook zijn er twee langhuizen waarin we ‘s nachts slapen en overdag kunnen spelen. Daarnaast lopen er ook dieren op het terrein rond. Zo lopen er kippen en ganzen in het dorp, zijn er schapen die elke ochtend naar een weiland gebracht moeten worden en liggen er twee varkens lekker te luieren bij de poort van het dorp. 


• Locatie: HAPS dorp in Apeldoorn
• Ticket kosten: 
      €95 voor spelers
      €65 voor figuranten
      (tot één maand voor het evenement, daarna is de meerprijs €10)
• Slapen: inbegrepen
• Eten: inbegrepen
• 24-uurs Larp
• Minimale leeftijd: 16 jaar
• Maximaal aantal deelnemers: 50 (30 spelers en 20 figuranten)

Locatie
Het Haps dorp ligt aan een bospad in het Park Berg en Bos in Apeldoorn, een adres met huisnummer is er dan ook niet. De weg waar het bospad aan ligt is de Soerenseweg. Via deze link kun je in Google Maps de exacte locatie vinden van het Haps dorp. Wij raden het sterk aan om via Google Maps te navigeren naar het terrein.

Parkeren
Voor de spelers en figuranten is er aan de Soerenseweg een parkeermogelijkheid. Deze is een stukje verderop dan het bospad die genomen zal moeten worden om bij het terrein te komen. Het is mogelijk in- en uit te laden op het terrein.

Slapen
Er zijn twee slaaphutten (langhuizen) op het terrein. De grote slaaphut is bestemd voor diegene die IC (in spel) willen slapen. De kleine hut is voor diegene die OC slapen. De organisatieleden en figuranten slapen standaard in de OC (uit spel) slaaphut. Hierdoor is er maar beperkte plek voor spelers die OC willen slapen, OC slapen gebeurt daarom in overleg met de SL. In een slaaphut liggen balen stro waarop koeienhuiden liggen, hier kan je met een slaapzak en je spullen plaatsnemen. Het is in principe niet nodig om een slaapmatje mee te nemen, maar als je van een zacht bed houdt dan kan een slaapmatje nooit kwaad. Om er voor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor iedereen zouden wij graag zien dat je alleen de ruimte op de strobalen gebruikt die nodig is voor je slaapzak en dat je je andere spullen aan je voeteneinde op de grond zet. Als je IC slaapt zouden wij ook graag zien dat je je OC spullen zoveel mogelijk probeert te bedekken, zodat alles ook IC er uit ziet.


Eten
Eten is in de prijs inbegrepen. Het gaat hier om enkele ingrediënten waarvan men zelf eten kan maken. Zo zal men bijvoorbeeld zelf brood en stoofpot moeten maken. Wel raden we aan, aangezien het gaat om een basispakket, zelf nog wat mee te nemen als aanvulling of lekkers. Van tevoren zouden we graag eventuele allergieën willen weten, zodat we rekening kunnen houden met de ingrediënten. Allergieën graag doorgeven via een e-mail een week voordat het evenement begint.
 
Sanitair
Zoals eerder al is aangegeven vindt Yggdrasil plaats in een ijzertijd dorp, en bij zo'n dorp horen natuurlijk geen moderne elementen. Dit betekend dan ook dat er geen moderne toiletten op terrein staan. In plaats daarvan zijn er twee hurktoiletten, deze zijn dan wel weer wat moderner dan alleen maar twee gaten in de grond. De twee toiletten kunnen gewoon worden doorgespoeld en worden schoongemaakt. Aan de achterkant van deze toiletten is een wastafel waar je je handen kan wassen en je tanden kan poetsen. Er zijn geen douches op het terrein. 
 
Stoken
In verband met brandgevaar mag men alleen bepaald hout gebruiken voor bepaalde vuren. Dit hout is al aanwezig op het terrein, zelf hout meenemen is dus niet nodig. Op het evenement zelf zullen we tijdens ons intro praatje aangeven welk hout je voor welk vuur mag gebruiken. 

Aankomst
Vanaf vrijdag 17:00 zijn jullie welkom op het terrein. Graag zouden wij zien dat jullie als eerste inchecken. Daarna kan men de spullen leggen in de juiste hut. Om 20:00 zullen we een intro praatje houden op het plein in het dorp. Daarna zal het spel beginnen. Als figurant kan je nadat je je spullen in de juiste hut hebt gelegd, naar de figurantentent gaan. 
Mocht je later komen dan 20:00, is dit geen probleem. We zouden het wel fijn vinden als je dit van te voren aangeeft, dan kunnen wij iemand regelen die je opvangt. 

Vertrek
Op zondag 15:00 zal er tijd uit geroepen worden. Aangezien we op tijd van het terrein af moeten, verwachten we van iedereen dat iedereen zijn of haar spullen direct gaat opruimen en uit de hutten haalt. Dan kunnen wij als organisatie ook beter en sneller opruimen en op tijd het terrein schoon en opgeruimd af leveren. We zouden het fijn vinden als mensen die klaar zijn eventjes mee helpen met bijvoorbeeld de afwas van de spullen die jullie van het terrein gebruiken. Mocht je helemaal klaar zijn, meld je dan bij een van de organisatie leden, zo weten wij weten wie zich nog op het terrein bevinden.