Spelen op Yggdrasil


Bij Yggdrasil is er de mogelijkheid om te gaan spelen of om te gaan figureren. Als je wilt gaan spelen betekent dat dat je een zelfbedacht karakter gaat spelen op het evenement. Figuranten krijgen daarentegen rollen toegewezen vanuit de organisatie. Deze rollen zijn voor het plot geschreven en zullen ook een bepaald doel hebben.

Stap 1: Een karakter uitdenken

Om te beginnen zul je natuurlijk je karakter uit moeten gaan werken. Dit betekent het kiezen van een naam, familie, beroep en geschiedenis voor de persoon die je gaat spelen. Om je houvast te geven bij het uitdenken van je karakter kan je bij de Wereld van Yggdrasil meer informatie lezen over de spelwereld. Voor meer inspiratie kun je bijvoorbeeld boeken of internetbronnen zoeken over de geschiedenis en mythologie van de Vikingen, dit kan je nog veel meer inzicht bieden in de wereld waarin Yggdrasil zich afspeelt. Belangrijk om te weten is dat, hoewel Yggdrasil ook om mythologie draait, het als speler alleen mogelijk is om een mens te spelen. 

Ik wil graag Balt spelen
Je kan als speler een Viking of een Balt spelen. Als je een Balt wilt gaan spelen, dan hebben wij extra informatie over de Balten beschikbaar voor je. We delen namelijk met een reden niet veel informatie over de Balten.. De spelers die een Viking spelen komen in een voor hen onbekende wereld terecht. We geven aan hen de mogelijkheid om van alles te ontdekken aan deze onbekende wereld. Als je een Balt wilt gaan spelen, zouden wij graag een e-mail ontvangen met dat jij graag een Balt zou willen spelen. Geef hierbij aan bij welke stam je zou willen horen. Zou je tot een stam willen behoren die nog niet ontdekt is door de Vikingen, dan is dat in overleg mogelijk. Zodra wij jouw e-mail hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen en je daarbij ook de informatie sturen over de cultuur van de Balten en de desbetreffende stam die je hebt uitgekozen. We vragen je wel om deze informatie zo veel mogelijk voor jezelf te houden, zodat de andere spelers het in spel kunnen ontdekken.

 

Stap 2: Karakter achtergrond e-mailen

Wanneer je een karakter hebt bedacht, is de volgende stap om ons je idee over je personage, zijn/haar achtergrond en alle andere details die je verder hebt uitgedacht naar ons te e-mailen (echter is niets verplicht). Stuur deze informatie voor het eerstvolgende evenement  naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is niet alleen omdat we heel nieuwsgierig zijn naar je karakterconcept, maar ook zodat we verhaallijnen kunnen schrijven die aansluiten bij jouw persoonlijke achtergrond.Is je achtergrond uitgedacht en verstuurd dan is het tijd om een kostuum te maken!  Op de Pinterest pagina van 2Horizons zijn verschillende uitgebreide borden te vinden met inspiratie voor kostuum onderdelen van zowel man als vrouw. Daarnaast vind je er inspiratie voor gebruiksvoorwerpen en het dagelijks leven in een kampement om alvast in de sfeer te komen. Is je kostuum compleet dan ben je bijna klaar voor het evenement! 

 

Stap 3: Kostuum

Is je achtergrond uitgedacht en verstuurd dan is het tijd om een kostuum te maken!  Op de Pinterest pagina van 2Horizons zijn verschillende uitgebreide borden te vinden met inspiratie voor kostuum onderdelen van zowel man als vrouw. Daarnaast vind je er inspiratie voor gebruiksvoorwerpen en het dagelijks leven in een kampement om alvast in de sfeer te komen. Is je kostuum compleet dan ben je bijna klaar voor het evenement! 

 

Stap 4: Inlezen in de wereld van Yggdrasil

Voordat je gaat spelen op Yggdrasil is het handig om de rest van de informatie nog goed door te lezen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de volgende dingen. Allereerst de grote invloed van rollenspel op het evenement. Yggdrasil is een LARP die er voor kiest om een combinatie te vormen tussen LARP en reënactment, waarbij de nadruk meer ligt op het dagelijks leven en het zo realistisch mogelijk laten leven van karakters in de spelwereld. Het spel is er daarom niet op gericht om vaardigheden te kiezen waarmee je karakter sterker wordt, uitgroeit tot de grootste held en de kwade krachten van de wereld verslaat. Yggdrasil is geen lichte setting om in te spelen, er komen zware onderwerpen aan bod en verlies is een belangrijk onderdeel van het rollenspel. Er wordt geen rekening gehouden met dat de spelers het “spel moeten winnen”.

Op Yggdrasil proberen we een sfeer neer te zetten die de spelers het gevoel moet geven dat hun karakter ook werkelijk leeft in de wereld en dat ze niet zomaar een ‘spel’ spelen. Je zou kunnen zeggen dat er veel kan en mag op Yggdrasil. Wil je bijvoorbeeld heel graag een jarl worden of een ontdekkingsreiziger met de meest ‘bizarre’ verhalen, dan stimuleren wij je om deze droom na te jagen. Maar houd hierbij rekening met wat kan en normaal is in de tijd van Yggdrasil, oftewel, probeer je zo goed mogelijk aan de setting te houden. 

Als men aan de Vikingen denkt, denkt men vaak aan stoere krijgers of geharde plunderaars. Op Yggdrasil willen we ook de andere kant laten zien, de kant waar er ook normale burgers, boeren en handelaren bestaan, ieder met hun eigen verhaal. En zoals eerder al gezegd is, is het dagelijks leven een belangrijk aspect van Yggdrasil. We proberen dan ook mogelijkheden te creëren om beroepen uit te spelen, om in spel eten te maken en op één van de locaties van het evenement zijn zelfs dieren aanwezig om de spelwereld net die werkelijkheid te geven. Om alles zo werkelijk mogen te houden, verwachten wij dan ook dat spelers karakters maken die zo echt mogelijk zijn, dus karakters met doelen, normen en waarden, een beroep, een familie, ervaringen, enzovoort. 

 

Stap 5: Ticket kopen

De laatste stap is het kopen van een ticket. Op de pagina Tickets kan je een ticket kopen voor het eerst volgende evenement.